Bra bh av hög kvalitet. Billigt eller dyrt?

Ibland när mina kunder provar en skön och bra bh för första gången och sedan ser priset kan nog många bli lite förvånade.

-”Den var kanske lite dyr”, säger dom. Då brukar jag svara;

-”Det beror på vad du jämför med”

Många har nog aldrig använt över 300 kronor på en bra bh – tyvärr! Man får faktiskt vad man betalar för i detta sammanhang.

Jämför du med en bh för 129,- på H&M så ja…det är ju billigt. Men hur länge håller den och sitter riktigt bra om du använder den regelbundet? Och hur många sådana ”billiga” bh’ar har du liggande som du bara använt några få gånger, eller kanske aldrig alls?! Den passade inte ändå när du kom hem och provade den för första gången? För vi orkar ju inte på och av med alla kläder, vi vet ju vad jobbigt det är. Så vi roffar till oss en som ser snygg ut och verkar vara ungefär din bröst-storlek i kupan.

Läs mer här om de olika typerna bh’ar

Sen är det ju så att det är ju långt ifrån alla klädaffärer som hjälper till med provning – ännu mindre är dom kanske bh-experter som tar sig tid med dig att hitta din perfekta passform och önskemål. Det är ju därför vi bara köper med oss billiga bh’ar som sedan blir liggande.

Hur mycket pengar har du i lådan?

Hur många kronor i bh’ar ligger i ditt skåp/byrålåda som du absolut inte har någon användning av? Börja räkna ihop det du.

Tänk på vad du använder på ett par jeans t.ex? Eller vilket yttre plagg som helst… Vi har ju alltid mycket mer av det än antal bh’ar och trosor, eller? Fast det är ju underkläderna som man byter och tvättar oftast. Det är dom som ska få oss att känna oss bekväm, ren och fräsch, samt få de andra kläderna att sitta snyggt.. eller hur?

Jag vet att jättemånga kvinnor är jättedålig på att kosta på sig en bra bh och sköna underkläder allmänt. Varför? Jo, för att det anses som en ”osynlig lyx”! ”Det är ju ändå ingen annan som ska se det” är det många kvinnor som säger. Förutom när det verkligen ska visas upp för nån..! Då köper vi något raffigt….!….som kanske används 2 ggr…

Det är ju superviktiga plagg! Så vi måste bli duktigare på att köpa ordentliga grejer som håller längre!

Kvaliteten på produkten brukar visa sig ganska snabbt efter lite användning och ett par tvättar. Lossnar trådar? Kryper byglarna ut? Tappar den fort färg eller blir lätt missfärgad och tappar form?

Kvalitet handlar om bra material, alltså bra tyger, bra sömmar och inte minst ett noggrant utfört jobb!

Zoe från Ulla

Vart det tillverkas

Kina är en stor producent när det kommer till underkläder och inte minst p.g.a billigare produktion av silke. Men än så är faktiskt Frankrike störst, och dom är också väldigt duktiga på att använda europeiskt material och hålla produktionen nära sig själva.

‘Ulla’ som är det exklusiva tyska märket vi återförhandlar använder t.ex bara europeiska tyger, med finaste spets från Schweiz, och erfarna och skickliga sömmerskor. Deras bh’ar består av upptill 53 olika moment/delar som bara kan handskäras och handsys – och det tar ca 45 minuter per bh! Dom har därför inga stora lager och allt sys upp efter hand som vi beställer. De levererar så länge det finns material. Därav längre leveranstider på deras underkläder.  Dom är därmed också väldigt duktiga på att förnya sitt utval att exklusiva underkläder vår och höst varje år. Ibland kommer helt nya modeller och/eller klassiska och populära modeller i nya färger. Aldrig många färger samtidigt.

Man får en så totalt annan förståelse för processen och handverket när man ser vilket jobb och skicklighet som krävs. Mot för dessa stora fabriker som spyr ut formpressade bh’ar i ett enda tygstycke. T.o.m pressar fast bygeln mellan två tyger!

Dessutom; hos oss har man alltid en person att kontakta angående eventuella reklamationer eller byten. Vi som jobbar med detta är väldigt mån om att våra kunder ska ha sköna och bra bh som dom är väldigt nöjd med. Om något inte helt stämmer så vill vi gärna veta;)

Spara pengar!

Spara tid, energi OCH pengar i längden på att ha i alla fall 3 bra bh’ar att alternera mellan! Det är mitt bästa tips!

Man brukar ju alltid ha en absolut favorit, men pröva att varva var 3:e dag ca så att fibrerna och elasticiteten får återhämta sig mellan användningarna och tvätten. Ja, det är faktiskt så att din bh också måste få vila lite 🙂

Och med det så hoppas jag att du kanske har fått en lite annan syn på detta vanskliga men ack så viktiga plagg i våra kvinnliga liv.

En del av underkläderna kan du se på webshopen, men det mest exklusiva finner du hos din närmsta återförsäljare efter en noga utprovning av modell och storlek. Klicka här för att se mer!

Här följer ett litet klipp från tillverkningen av en ”Ulla” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: