Handtvätta aldrig igen! Soak’a i stället.

Hatar du att handtvätta – läs vidare!

Jag undvek i störta utsträckning att någonsin handtvätta ett plagg tidigare. Jag hatade det. Men ibland bara måste man. Du vet dom där mest delikata plaggen som du älskar så mycket och inte törs slänga i tvättmaskinen…eller just använda nästan för att du då måste tvätta dem så småningom… Dina finaste spetsunderkläder, barnens fina stickade tröjor, farmors virkade vita löpare m.m…

Man bara avskyr att man måste stå där och skölja, skölja och åter skölja utan att helt få bort tvättmedlet från varken kläder eller vatten-skrynkliga händer!

Om jag bara hade vetat om ‘Soak’ tidigare!

Så vad är ‘Soak’?  Soak är tvättmedlet du inte behöver skölja! Ingredienserna är utvunna från naturliga källor – huvudsakligen kokosfett. Bl.a tendsiderna och esters m.m. De binder sig till smutspartiklar på ett skonsamt sätt utan att binda sig till de andra ingredienserna och ta bort deras effekt. Den enda ingrediensen som är syntetiskt framställt är den längst ned på ingredienslistan, därmed också i minst andel. Sitronsyran konserverar produkten i sig.  Man kan verkligen se på vattenytan efter att plagget har legat i blöt ett tag hur allt smuts, damm m.m lägger sig på ytan.

Det enda man behöver göra är att ev. skölja av plagget lätt, men inte för att få bort tvättmedelsrester. Soak finns i fyra härliga, fräscha dofter samt en doftfri.  Produkterna tillverkas faktiskt på en lab för hudvårdsprodukter, och inte på en tvättmedelsfabrik. Som dom kallar det; ”Skincare for your clothing”. Plagget känns mjukt och fräscht, så sköljmedel är helt onödigt! Då det ändå bara förstår fibrerna i plagget, speciellt elastiska sådana.

Snäll mot miljön, snäll mot dig.

Soak kommer i flaskor från återvunnen plast och innehållet är biologiskt nedbrytbart.

Så hur fungerar det? Hur handtvättar man utan att faktiskt tvätta så mycket med händerna?? Tror jag ska låta grundaren själv, Jaqueline Sava, få svara på det genom denna instruktionsvideo. Hon är en enormt härlig och ambitiös kvinna från Canada som jag fick äran att träffa i Januari. Hon startade sin karriär med handarbete som stickning, virkning och quilting – så hon såg verkligen behovet för en produkt som kan ta till vara på och vårda våra mest älskvärda plagg. Så här är hon:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5GklY4Sm79Y%5B/embedyt%5D

Hoppas du fick mycket tips! Föreslår att du följer eller ser deras andra videos på YouTube-kanalen ”Soakwash” eller läser mer på www.soakwash.com !

Jag själv har använt Soak på;

  • Ulltröjor/ullplagg
  • Babykläder
  • Sminkborstar – funkar bättre än den speciella tvålen jag köpte för det!
  • Mina bh’ar – lägger den i blöt medans jag står i duschen.

Har numera en kollega som driver klädbutik med mycket plagg i bambu, ull och inte minst det svåra materialet lin. Hon bara älskar detta och säljer det som det självklara alternativet till hennes kläder.

Som återförsäljare för ‘PXC Underwear’ har vi också detta som det självklara valet och tillbehöret till våra underkläder och badkläder. PXC har ensamrätt på SOAK i Sverige, precis som de underkläder vi har. Så SOAK kan bara köpas via en av våra återförsäljare – vilket du också natuligtvis kan bli!

Minns att jag läste om SOAK för många år sen i ett utländskt modemagasin:) Tyvärr fanns det inte någonstans i närheten att få tag på. Och nu har SOAK fått jättemycket bra omtal i pressen världen över – så det var på tid att vi fick det till Sverige med tycker jag! =)

Ta kontakt med mig nedan om SOAK är något som fattas dig 😉

SaveSave

En tanke på “Handtvätta aldrig igen! Soak’a i stället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: